Репортаж ТСН з Ніжинського консервного заводу

За матеріалами Телевізійної Служби Новин.
В Україні розпочався сезон квашеної капусти. Її зараз чимало на ринках та у супермаркетах. Багато людей купують уже готову капусту, деякі господині сквашують її самі, ще за бабусиними рецептами. Якій капусті віддають перевагу українці, і скільки коштує вона, з’ясовували наші кореспонденти.

TSN

Найпопулярніша у городян класична кисла капуста. Але охоче беруть і мариновану капусту. У середньому за кілограм салату просять 50 гривень. Звичайна квашена капуста – на 10 гривень дешевша. Самі ж покупці кажуть, що саме у холодну пору року ця страва смакує по-особливому.

Квашену капусту можна додати у борщ, вінегрет, вареники, пиріжки, і ще безліч страв.

Нині її готують і на консервних заводах. Секретних інгредієнтів тут, зізнаються, не додають. Лишень – класичні складники – сіль, морква і капуста проходить ферментацію у власному соку. Єдине, що тримають у таємниці, скільки часу капуста ферментується, тобто піддається бродінню. Щойно цей процес завершиться, і кислотність дійде норми, капусту запаковують і відправляють до торговельних мереж.

Хоч без допомоги працівників і не обійтися, але більшість процесів автоматизовані. Тож за день з конвеєра сходять тонни готової кислої капусти.

Додамо, що тоннами їсти квашену капусту дієтологи не радять, але тричі на день, кажуть, можна і навіть потрібно.

Квашена капуста – це, перш за все, джерело вітаміну С, який в осінньо-зимовий період володіє противірусною дією, зміцнює імунітет. Ще одна особливість – це те, що квашена капуста – це джерело клітковини та потужний пробіотик.

Більше читайте тут:
https://tsn.ua/ru/ukrayina/sezon-kvashenoy-kapusty-nachalsya-gde-pokupat-i-kakova-ee-stoimost-1662706.html