Про користь овочів для дітей

Усім відомо про користь овочів, але не усім відомо чим саме вони корисні.

Ми підготували для вас опис ТОП-6 корисних для дітей овочів:

Капуста білокачанна
Дуже багата різними вітамінами, особливо С і U, а також мікроелементами, антиоксидантами і клітковиною.

Морква
З легкістю прикрасить будь-яку страву, а також забезпечить дитячий організм важливим і вкрай необхідним вітаміном А. Крім того, цей овоч чудово зміцнює зубки малюків, допомагає травленню і сприяє швидкій регенерації тканин.

Томати
Корисні, перш за все, високим вмістом лікопіну – потужного антиоксиданту. Також помідори відмінно регулюють діяльність нервової та серцево-судинної систем, мають антибактеріальні та протизапальні властивості.

Цибуля і часник
Стимулюють виділення шлункового соку, а це в свою чергу сприяє кращому перетравленню їжі і її засвоєнню. На відміну від звичайної ріпчастої, цибуля зелена містить хлорофіл, необхідний для кровотворення.



Буряк
Містить багато йоду, фосфору, міді, вітамінів С і В9, завдяки чому допомагає захиститися від захворювань серця, підняти рівень гемоглобіну, запобігти розвитку анемії або лейкемії. Цей овоч чудово стимулює мозок і виводить токсини.



Болгарський перець
Містить у собі багато калію, вітаміну С, А, Р, РР і вітамінів групи В. Регулярне його вживання значно зміцнює судини і серце, нормалізує діяльність нервової системи та стимулює роботу мозку.

А який у вашого малюка улюблений овоч зі списку?


Звичайно, не варто забувати і про інші овочі: картоплю, редис, кабачки, огірки, баклажани. У дитячому раціоні має різноманіття!

Не забувайте, що привчаючи дитину до здорового раціону харчування змалечку, ви прищеплюєте їй здорові звички на все життя!