Новинка 2013 року – Рататуй ТМ «Ніжин»

Рататуй – страва французької кухні, що заслужила всесвітню слава завдяки надзвичайним смаковим якостям та простоті у приготуванні. Ця надзвичайна страва настільки популярна, що нещодавно про неї навіть був знятий мультфільм з однойменною назвою. Згодом повнометражний мультик «Рататуй» був відмічений серед найкращих анімаційних фільмів за останнє десятиріччя.
Овочева страва була винайдена селянами у середземноморському містечку на півдні Франції – у Ніцці. З самого початку рататуй подавали до столу лише у домах незаможних селян у сезон збору врожаю. У наш час ця страва є у меню практично кожного ресторану європейської кухні, вона завоювала любов людей різних соціальних верств та національностей.

По великому рахунку рататуй – це овочеве рагу. Аналоги цієї страви можна знайти у італійській, іспанській та угорській кухні. Однак рататуй значно відрізняється від подібних овочевих страв особливостями приготування та характерними смаковими нотками. Основні інгредієнти аутентичного рецепта: кабачки, помідори, солодкий перець, цибуля та часник. Сучасний варіант прованської страви вже не можна уявити без баклажанів.

«Рататуй» ТМ «Ніжин» готують виключно з свіжих українських овочів. Молоді кабачки та баклажани, солодкий перець та морква, томатна паста, часник та спеції – у складі нашої нової закуски.